Op naar Jasper.. - Reisverslag uit Jasper Park Lodge, Canada van Marc Hurk - WaarBenJij.nu Op naar Jasper.. - Reisverslag uit Jasper Park Lodge, Canada van Marc Hurk - WaarBenJij.nu

Op naar Jasper..

Door: Martin

Blijf op de hoogte en volg Marc

12 Augustus 2017 | Canada, Jasper Park Lodge

Zaterdagochtend vroeg opgestaan zodat we om 8:00 uur konden ontbijten bij Strawberry Moose. Het ontbijt smaakte ook dit keer weer goed. Aangezien Marit, nichtje van Rikky, in Chili deelneemt aan het Wereldkampioenschap Judoën, bleven we wat langer bij Strawberry! Internetverbinding!!! Ze won de eerste wedstrijd dus konden we met een gerust hart beginnen aan een lange reis naar Jasper, 315 km. Het werd een hele mooie tocht vanwege de verschillende landschappen. Mooie, woeste rivieren en hoge bergen! Veelvuldig komen we de goederentreinen tegen, soms met 100 wagons. Onderweg bij de Gathering Tree koffie/thee gedronken en onze reis vervolgd. Ook vandaag is het weer mooi weer. Voor Jasper zien we al de hoge bergen met sneeuw, wauw! De hoogste berg is meer dan 3500m. Het middagprogramma bestond uit winkelen, lunchen, boodschappen doen en genieten van de omgeving. Heerlijk gegeten bij Earls en bediend door een leuke ober uit Victoria, ligt op Vancouver Island. Mees heeft nog een stoomlocomotief met een wagon bestuurd! Het zit in de genen, opa Henk. Laat in de middag reizen we af naar onze eindbestemming voor vandaag, plaatsje Brule. Waar we verblijven op de Black Cat Ranch. Nadat we Jasper hebben verlaten komen we langs de autoweg een Elk tegen. Nina heeft de Elk voor ons vakkundig vastgelegd, maar met behulp van onze vaste chauffeur Marc. Hij reed heel langzaam zodat Nina haar camera het werk kon laten doen. Ook het laatste gedeelte van de rit was zeer de moeite waard. Ons onderkomen op de Black Cat Ranch doet R/M denken aan een fjellstue in Noorwegen, knus/gezellig en heel veel hout. Na de boel te hebben verkend zoeken we ons bed op, moe en tevreden vallen de ogen dicht. Mees wint het ook dit keer om zijn ogen als eerste dicht te hebben.